Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesi

Adres
Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesi, Müftü Solakzade Mahallesi, 12 Mart Caddesi, 13/2 PK25070, Palandöken / ERZURUM.
Vizyon
Fen ve matematik alanlarında yetenekleri ve zeka düzeyleri yüksek olan öğrencileri: •Bilimsel ve teknolojik esaslara ve yeniliklere açık, •Çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun, metotlu çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenileşen, •En az bir yabancı dili çok iyi bilen, •Maddî ve manevi bakımdan donatılmış, yeni teknolojileri kullanan, yeni bilgiler üreten ve yeni projeler hazırlayan, •Dünya ile yarışan, bilim adamı ve akademisyen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarına hazırlanan, •Etkili ve nitelikli, demokratik, lâik ve çağdaş değerleri benimseyen, bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Öğrencilerimizin bireysel yeteneklerini dikkate alarak:•Bilgili, becerili, özgüvenli olmalarını, •Bilgi toplumunun ihtiyacı olan araştırmacılar olarak yetişmelerini, •Problemlerin çözümünde bilimsel yöntemin kullanılma gerekliliğini kavramalarını, •Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek becerileri kavramalını, •Çevresiyle olumlu iletişim kuracak davranışlar edinmelerini, •Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, •Liderlik özelliğinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmasına yatkın bireyler olmalarını sağlamaktır.
Öğretim Şekli :Gündüzlü
Ulaşım
Karayolundan Şehirler arası otogardan K4 numaralı belediye otobüsü ile 15 dakikalık mesafededir.
Okulumuza ait servis hizmetimiz bulunmamaktadır.
Yerleşim Yeri
Müftü Solakzade Mahallesi, 12 Mart Caddesi, No: 21 PK:25070, Palandöken / ERZURUM.
İl merkezine 5 km, ilçe merkezine 1 km uzaklıkta
Kontenjan Bilgileri
Her yıl 30´ar kişilik dört sınıf alınmaktadır. Yıllık öğrenci kontenjanımız 120´dir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulumuza 2018 - 2019 eğitim öğretim yılında en yüksek 470, en düşük 398 puan ile öğrenci alınmıştır.
Sitemizin Akademik Başarı menüsü altında bilgilere ulaşabilirsiniz.
Sitemizin Akademik Başarı menüsü altında istatistiki bilgilere ulaşabilirsiniz.
5 farklı alanda takım olarak etkinlikler yapılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Her yıl Bilimsel olimpiyat ve proje yarışmalarına aktif katılımımız bulunmaktadır.